Friday, February 25, 2011

oh! pichass!

 • oh sesungguhnya saya adalah tidak menyangka bahawa saya akan berjaya menyiapkan assignment photographh saya pada masa yang ditetapkan. oh rasa sungguh gembira! perasaan yang sungguh tidak terkata. Ini adalah kerana saya merasakan photography ini adalah pelajran yang paling sukar dan menyusahkan serta 'frustrating' untuk dilakukan, tetapi saya sedar tiada perkara yang mustahil di dunia ini jika berani mencuba dan bertanya. Saya berasa bangga apabila gambar landscape saya dipuji tetapi tidak untuk gambar potrait! Saya tidak suka potrait!
 • Apa-apa pun let's have a look! Rasa ingin menguplod nye di Stock Photo dan Deviant Art la pula! ahaks! Wah, saya masih ingat tatabahasa! Memperkasakan BM! wee~


Panning technique! setelah berjuta kali mencuba akhirnya saya memperoleh beberapa keping gambar untuk teknik panning ini yang agak menyampahkan!
Semua classmate saya suka yang ini! Saya juga! :D


Yang ini pula menggunakan high shutter speed, jadi gambar akan nampak seperti beku dan tidak bergerak! Seorang kakak sangat suka gambar ini! Dan kak utur juga!
Teknik yang seterusnya, shutter speed slow, menjadikan gambar air kelihatan seperti asap atau kabus. Low shutter speed can make the water look misty and soft like cotton, but the thing is we need to use tripod.Tetapi kerana saya tidak mempunyai tripod saya cuma meletakkan dslr saya di atas batu agar gambar tidak blur.Next technique. medium shutter speed so air akan nampak seperti butir-butir yang menarik!Landscape. Saya sangat suka mengambil gambar landscape. Ini adalah gambar masjid UIA yang boleh dilihat dari bilik saya. Sir saya pun suka!


ini pula adalah bangunan Human Sciences, tempat saya belajar!

Dan teknik seterusnya : potrait! ouh, saya tidak suka! Terima kasih kepada kawan saya Maisarah dan Farhana kerana membantu menyiapkan assignment saya!

Seterusnya depth of field.Depth of field depan


depth of field depan

Depth of field belakang


Ini adalah gambar suka- suka


mode:happy happy.

2 comments:

 1. wah, brbaloi sgtla pic2 ko yg lepas2 tu kna tolak.
  pic2 kali ni mmg mantap r dude! aku [pn ske tgk air paip tu. hehe!
  boleh r dicalonkn tok masuk World Press Photo nnti, jd wakil Mesia. :D

  cafe owner's contest! join ok! :)
  http://creammyfiodesi.blogspot.com/2011/02/february-flight.html

  ReplyDelete
 2. world press photo? oh no! saye masih tak layak! perjalanan masih jauh! hehehe~

  ReplyDelete